maandag 11 maart 2013

de Gouden Dolk & het Zwaard van Kristalde gouden dolk & het zwaard van kristal

door Xander van Oudheusden

Deze boeken gaan over de middeleeuwen en zijn zowel fictie als echt. de wapens en de manier van oorlogvoering is echt alleen het grootste gedeelte is fictie.
De gouden dolk is geschreven door Thea Beckman en gaat over de tweede kruistocht. De dorps smid Jiri Rambor wie mee gaat doen aan de tweede kruistocht gestart na de val van het Graafschap Edessa. het Graafschap was gesticht tijdens de eerste kruistocht. de dorps smid hoorde van de 'dorpsheks' dat hij de gelukkige eigenaar zou zijn van een gouden dolk. volgens de opa (oud kruistochtenaar) van Jiri Rambor had de vijand van de kruistochtvaarders een gouden dolk in bezit dit leidde Jiri aan om op kruistocht te gaan samen met neef Arnold (de dorpskuiper). na een hoop tegenslagen bereiken ze Antiochiƫ. Vanaf daar trokken ze verder naar Damascus waar de meeste al gouw gevangen werden genomen (inclusief Jiri en Arnold). Ze werden daarna uitgeleverd aan Nour-ed-Din die dus de eigenaar was van de gouden dolk. Maar of de voorspelling van de dorpsheks uitkomt...


Het zwaard van kristal is gechreven door Gerard van Delft. Het gaat over een jonge prins Virroen die in het Rijk van het Kwaad moet worden uitgevoerd. Maar tijdens de rit naar het Rijk van het Kwaad word door toedoen van de vijand Virroen zijn geheugen gewist. Hij moet dus vertrouwen op een meid die ie onderweg was tegengekomen Iona.

1 opmerking:

  1. Leuk gedaan Xander!!
    het lijken me leuke boeken!!
    Hier zul je vast een voldoende voor krijgen!!!

    Veel Succes!!

    BeantwoordenVerwijderen